Sfaturi pentru intretinerea si curatarea tamplariei PVC

     Intretinerea tamplariei termopan PVC este esentiala, mai ales in conditiile in care doriti sa va bucurati de acestea pentru o perioada cat mai mare de timp. Pentru a prelungi durata de viata a acestora, trebuie sa aveti in vedere cateva aspecte. In situatia in care acestea vor fi neglijate, vor scurta timpul in care v-ati fi putut folosi de termopan.
Asadar, daca va doriti sa evitati ca aceste lucruri neplacute sa se intample, in continuare va vom oferi cateva sfaturi de care puteti tine cont. Aceste sfaturi vizeaza intretinerea si curatarea ferestrelor si usilor termopan intr-un mod eficient.

Intretinerea prin vopsire

Pentru inceput, trebuie sa stiti ca tamplaria termopan nu se poate vopsi in nici un caz. De foarte multe ori proprietarii obisnuiesc sa faca acest lucru. Rezultatele dupa un anumit timp sunt cu adevarat dezamagitoare. Din acest motiv, va recomandam sa evitati acest lucru si sa luati acest sfat ca pe unul deosebit de important. Vopseaua nu adera pe termen lung pe suprafata de PVC, prin urmare, in cativa ani, urmand sa se degradeze si sa se desprinda.

Intretinerea tamplariei termopan PVC – curatare

    Atunci cand spalati ferestrele si usile, nu folositi substante abrazive, pentru ca in felul acesta riscati sa deteriorati aspectul acestora. De dorit este sa va ajutati de detergentii obisnuiti pentru ca acestia nu contin substante ce pot dauna sau zgaria tamplaria. Efectuati spalarea in lungul profilului, iar dupa ce faceti acest lucru, lasati solutia sa actioneze, apoi stergeti intreaga suprafata cu ajutorul unui material umed.

Stergerea se face numai prin miscari verticale, cele circulare fiind total nerecomandate. Daca este vorba despre o suprafata care nu a mai fost curatata de foarte mult timp, repetati operatiunea de cate ori este nevoie pentru un rezultat satisfacator. Trebuie sa stiti ca nu este indicat sa efectuati stergerea cu o carpa uscata. In acest fel nu veti face altceva decat sa favorizati depunerea prafului. Este vorba despre electrizare. AAceasta este factorul ce duce la rezultatele pe care le veti obtine in cazul in care veti folosi altceva in afara de un material ud.

O substanta care nu trebuie sa intre niciodata in contact cu tamplaria este acetona. De fapt, atat aceasta, cat si ceilalti dizolvanti care se gasesc pe piata si sunt bazati pe petrol sau alte substante reprezinta factori care dauneaza profilelor termopan. Nici utilizarea buretilor din sarma nu este deloc indicata pentru a curata tamplaria. Acestia nu vor face decat sa zgarie suprafetele si sa le uzeze si mai tare.

Intretinerea sticlei termopan

In ceea ce priveste geamurile, acestea vor fi curatate cu substante special create in acest sens, trebui sa fiti atentia insa ca aceste solutii sa nu contina alcool. Acesta nu va face decat sa atraga si mai mult praf, ceea ce cu siguranta nu isi doreste nimeni. De asemenea, va recomandam sa nu folositi niciodata obiecte ascutite pentru a le curati. Oricat de murdar ar fi un geam, respectivul obiect nu va duce decat la zgarierea sau chiar la spargerea acestuia.

Nu uitati sa verificati in fiecare luna garniturile de la ferestre si usi. Acestea trebuie sterse la o perioada de 6 luni. Va sfatuim insa sa nu utilizati substante abrazive. Pentru garniturile uzate, ajunse l final de viata va recomandam inlocuirea cu garniturile model Ultra 9000 in cauciuc natural.

In situatia in care au loc reabilitati interioare sau exterioare, cel mai bine ar fi sa protejati si sa acoperiti corespunzator garniturile si feroneria. Trebuie deci evitat contactul cu mortarul prin acoperirea eficienta a acestora cu o folie de plastic.

Aceste sfaturi cuprinzand intretinerea tamplariei termopan ar trebui urmate indeaproape daca va doriti intr-adevar sa prelungiti durata de viata a usilor si ferestrelor. Cu cat mai multa atentie veti avea atunci cand le spalati si le stergeti, cu atat mai mult contribuiti la mentinerea acestora intr-o stare perfecta.
De asemenea, nu trebuie sa pierdeti din vedere nici deschiderea si inchiderea corecta a acestora, despre care gasiti mai multe informatii pe site-ul nostru. Pentru orice nelamuriri si informatii suplimentare, va stam la dispozitie prin e-mail sau telefonic.

 promotie oferta reglaje termopaneultrapvc reparatii termopane

Oferta all inclusive de reglaj la doar 149lei / apartament

Pana pe 31 martie 2023 avem o oferta imbatabila! Doar 149lei / apartament reglajul tuturor termopanelor! Nu rata aceasta oferta!

Vezi aici toate detaliile

logo