Reparatii Termopane Bucuresti

plase insecte, accesorii, modificari termopane si multe altele

Ti-ai pregatit ferestrele si usile termopan pentru anotimpul rece?...

Este esential pentru confortul caminului tau ca sistemele de feronerie, garniturile si sticla termopanelor sa fie puse la punct. Informeaza-te de aici despre cum se pregatesc de iarna termopanele!

Cum scapam de problema condensului la ferestre?

condens termopan     In perioada sezonului rece, una din principalele probleme legate de umiditate este formarea condensului, care ne afecteaza locuintele si ne provoaca disconfort. In majoritatea cazurilor, condensul apare la baza ferestrelor si usilor, pe pereti sau chiar pe podea. Una dintre consecintele directe poate fi aparitia igrasiei si a mucegaiului – o problema ce aduce disconfort si un potential ridicat de afectare a sanatatii celor ce locuiesc in respectivul spatiu.


     Desi procesul de condensare a vaporilor este unul normal, acesta nu ar trebui sa fie prezent in nici o locuinta, cladire sau incinta in care traiesc sau isi desfasoara activitatea oamenii. Condensul de pe pe ferestre se formeaza atunci cand suprafata de sticla are o temperatura mai mica decat cea a aerului umed din incapere. Particulele de apa din aer se depun astfel pe suprafata mai rece, din sticla, sub forma picaturilor de apa.
Care sunt principalele cauze ale aparitiei condensului si cum poate fi combatuta aceasta problema?


     Motivele pentru care condensul isi face aparitia pot fi diverse. In continuare va vom prezenta cateva dintre cauze, dar si posibilitati de inlaturare a acestui efect nedorit.


     1. Condensul isi poate face aparitia in situatia in care temperaturile exterioare locuintei sunt foarte scazute. Intr-un astfel de caz, recomandarea noastra este sa incalziti cat mai bine locuinta, mentinand in mod constant o temperatura interioara care sa garanteze confortul termic dorit de orice proprietar.


     2. Etanseizarea perfecta a locuintei poate fi o cauza a condensului. Acesta poate sa apara atunci cand nu mai exista un schimb permanent si eficient de aer intre interior si exterior. Solutia, in acest caz, este instalarea de geamuri termopan cu sisteme de ventilatie performante, care sa regleze schimbul de aer intre interior si exterior. Cei care se ingrijoreaza ca astfel de geamuri termopan ar putea prezenta neajunsuri pot sta linistiti: astfel de sisteme vin prevazute si cu filtre de polen, praf sau protectie impotriva insectelor.


     3. Umiditatea aerului poate fi de asemenea o cauza a aparitiei condensului. Daca nivelul umiditatii aerului din locuinta este unul mai ridicat, automat vaporii de apa se vor depune nu doar pe ferestre, usi sau podea, ci pe orice suprafata, in special in lunile reci. Solutia la aceasta problema ar fi monitorizarea constanta a nivelului de umiditate al aerului si chiar achizitia unui dezumidificator pentru reglarea acestui nivel.


     4. Condensul pe ferestre mai poate sa apara si in cazul in care aerul cald nu ajunge constant si uniform pe suprafata acestora. Intr-un astfel de caz, va recomandam sa asigurati un flux sustinut si uniform de aer cald pe ferestre si pe cat posibil sa evitati orice accesorii care pot impiedica acest lucru (draperii, perdele, jaluzele etc.).


     5. Fluctuatiile frecvente ale temperaturii pot duce la aparitia condensului pe ferestre. Pe cat posibil, in perioada sezonului rece, este recomandat sa evitati opririle si pornirile repetate ale caldurii din locuinta. De altfel, chiar si atunci cand nu sunteti acasa, cautati sa reglati temperatura la un nivel optim, care sa ramana constant pentru o perioada indelungata de timp.


     6. Montajul incorect al ferestrelor sau defectele de fabricatie. Rareori astfel de cauze pot fi depistate in timp util de catre proprietarii de locuinte. De obicei schimbarea sau instalarea termopanelor are loc in perioada verii, insa aparitia condensului nu poate fi observata decat mult prea tarziu, cand a inceput deja sezonul rece.


     Defectele de fabricatie sau montajul incorect al ferestrelor termopan au printre neajunsuri si aparitia condensului. Intr-o astfel de situatie, trebuie sa va asigurati si de faptul ca firma care v-a instalat termopanele a oferit garantie si service. Doar specialistii pot remedia astfel de neajunsuri, intrucat reglarea corecta sau inlocuirea geamurilor cu defecte nu sunt operatiuni ce pot fi realizate de catre orice proprietar.


     Pentru remedierea defectelor de acest tip, pentru a tine condensul la distanta dar si pentru oricare alte informatii referitoare la reparatiile si intretinerea ferestrelor si usilor termopan, specialistii nostri va stau la dispozitie. Ne puteti contacta folosind datele puse la dispozitia Dvs. prin pagina de contact.

Ti-ai pregatit ferestrele si usile termopan pentru anotimpul rece?...

Este esential pentru confortul caminului tau ca sistemele de feronerie, garniturile si sticla termopanelor sa fie puse la punct. Informeaza-te de aici despre cum se pregatesc de iarna termopanele!

Stiai ca peste 70% dintre cazurile de slabire a proprietatilor de etansare a termopanelor sunt datorate garniturilor? O garnitura termopan de calitate superioara tip Ultra 9000 iti poate reda confortul caminului tau!
Afla mai multe despre ULTRA 9000

Pareri clienti

Selectie aleatorie de pareri lasate de clientii UltraPVC Romania ce au beneficiat de prestatii.
1) "Am fost feste multumiti de prestatia echipei dlui Valentin. Personalul a fost foarte operativ si eficient. Sper ca in timp asteptarile noastre cu privire la profesionalismul echipei sa fie confirmate. Recomand cu caldura serviciile echipei doua Valentin."

2) "Buni profesionisti, au lucrat foarte ingrijit si rapid si au lasat curat in urma. Comunicarea a fost foarte buna. Sunt foarte multumit de rezultate (montaj plase anti-insecte si reglaj/ungere feronerie)."

3) "Totul a decurs foarte bine. Multumim !"

"De crezi ca un profesionist e scump atunci gandeste-te cat te va costa la final nepriceperea unui amator!"
google reparatii termopane

Reparatii Termopane - Articole recente

Cum scapam de problema condensului la ferestre?

     In perioada sezonului rece, una din principalele probleme legate de umiditate este formarea condensului, care ne afecteaza locuintele si ne provoaca disconfort. In majoritatea cazurilor, condensul apare la baza ferestrelor si...

O garnitura termopan mai groasa

       Nu putine sunt cazurile in care ferestrele termopan ce au datoria de a ne pastra caminele calduroase dau gres in a asigura acest lucru. Apar goluri si simtim frig pe langa fereastra sau chiar se simt curenti reci ...

Reparati termopane in Bucuresti

Un serviciu de reparatii termopane de calitate    In ultima perioada firmele ce presteaza servicii de reparatii termopane in Bucuresti s-au inmultit intr-un numar foarte mare. Si cum toti sustin ca ofera cele mai bune servicii de intre...

De ce nu izoleaza termic ferestrele termopan

     Iarna de iarna ne confruntam cu aceasi problema, desi ne-am pus termopane sa scapam de pierderile de caldura avem surpriza ca prin unele dintre ele vantul si gerul sa sufle mai ceva ca in cele vechi de lemn. Cum de? doar avem...

Sfaturi pentru intretinerea si curatarea tamplariei PVC

     Intretinerea termopanelor este esentiala, mai ales in conditiile in care doriti sa va bucurati de acestea pentru o perioada cat mai mare de timp. Pentru a prelungi durata de viata a acestora, trebuie sa aveti in vedere cateva...