Cum scapam de problema condensului la ferestre? | reparatii-termopane.net

Reparatii Termopane Bucuresti

plase insecte, accesorii, modificari termopane si multe altele

Ti-ai pregatit ferestrele si usile termopan pentru anotimpul cald?...

Este timpul cand insectele de tot felul incep a se inmulti! Asa ca, esential pentru confortul caminului tau ca ferestrele si usile termopan din din exterior sa fie protejate cu plase anti-insecte! Afla pretul online prin aplicatia noastra rapida pentru calcul pret plase insecte termopan. Nu uita, la firma noastra, plasele anti-insecte se masoara, produc si monteaza in aceeaşi zi!

Cum scapam de problema condensului la ferestre?

condens termopan     In perioada sezonului rece, una din principalele probleme legate de umiditate este formarea condensului, care ne afecteaza locuintele si ne provoaca disconfort. In majoritatea cazurilor, condensul apare la baza ferestrelor si usilor, pe pereti sau chiar pe podea. Una dintre consecintele directe poate fi aparitia igrasiei si a mucegaiului – o problema ce aduce disconfort si un potential ridicat de afectare a sanatatii celor ce locuiesc in respectivul spatiu.


     Desi procesul de condensare a vaporilor este unul normal, acesta nu ar trebui sa fie prezent in nici o locuinta, cladire sau incinta in care traiesc sau isi desfasoara activitatea oamenii. Condensul de pe pe ferestre se formeaza atunci cand suprafata de sticla are o temperatura mai mica decat cea a aerului umed din incapere. Particulele de apa din aer se depun astfel pe suprafata mai rece, din sticla, sub forma picaturilor de apa.
Care sunt principalele cauze ale aparitiei condensului si cum poate fi combatuta aceasta problema?


     Motivele pentru care condensul isi face aparitia pot fi diverse. In continuare va vom prezenta cateva dintre cauze, dar si posibilitati de inlaturare a acestui efect nedorit.


     1. Condensul isi poate face aparitia in situatia in care temperaturile exterioare locuintei sunt foarte scazute. Intr-un astfel de caz, recomandarea noastra este sa incalziti cat mai bine locuinta, mentinand in mod constant o temperatura interioara care sa garanteze confortul termic dorit de orice proprietar.


     2. Etanseizarea perfecta a locuintei poate fi o cauza a condensului. Acesta poate sa apara atunci cand nu mai exista un schimb permanent si eficient de aer intre interior si exterior. Solutia, in acest caz, este instalarea de geamuri termopan cu sisteme de ventilatie performante, care sa regleze schimbul de aer intre interior si exterior. Cei care se ingrijoreaza ca astfel de geamuri termopan ar putea prezenta neajunsuri pot sta linistiti: astfel de sisteme vin prevazute si cu filtre de polen, praf sau protectie impotriva insectelor.


     3. Umiditatea aerului poate fi de asemenea o cauza a aparitiei condensului. Daca nivelul umiditatii aerului din locuinta este unul mai ridicat, automat vaporii de apa se vor depune nu doar pe ferestre, usi sau podea, ci pe orice suprafata, in special in lunile reci. Solutia la aceasta problema ar fi monitorizarea constanta a nivelului de umiditate al aerului si chiar achizitia unui dezumidificator pentru reglarea acestui nivel.


     4. Condensul pe ferestre mai poate sa apara si in cazul in care aerul cald nu ajunge constant si uniform pe suprafata acestora. Intr-un astfel de caz, va recomandam sa asigurati un flux sustinut si uniform de aer cald pe ferestre si pe cat posibil sa evitati orice accesorii care pot impiedica acest lucru (draperii, perdele, jaluzele etc.).


     5. Fluctuatiile frecvente ale temperaturii pot duce la aparitia condensului pe ferestre. Pe cat posibil, in perioada sezonului rece, este recomandat sa evitati opririle si pornirile repetate ale caldurii din locuinta. De altfel, chiar si atunci cand nu sunteti acasa, cautati sa reglati temperatura la un nivel optim, care sa ramana constant pentru o perioada indelungata de timp.


     6. Montajul incorect al ferestrelor sau defectele de fabricatie. Rareori astfel de cauze pot fi depistate in timp util de catre proprietarii de locuinte. De obicei schimbarea sau instalarea termopanelor are loc in perioada verii, insa aparitia condensului nu poate fi observata decat mult prea tarziu, cand a inceput deja sezonul rece.


     Defectele de fabricatie sau montajul incorect al ferestrelor termopan au printre neajunsuri si aparitia condensului. Intr-o astfel de situatie, trebuie sa va asigurati si de faptul ca firma care v-a instalat termopanele a oferit garantie si service. Doar specialistii pot remedia astfel de neajunsuri, intrucat reglarea corecta sau inlocuirea geamurilor cu defecte nu sunt operatiuni ce pot fi realizate de catre orice proprietar.


     Pentru remedierea defectelor de acest tip, pentru a tine condensul la distanta dar si pentru oricare alte informatii referitoare la reparatiile si intretinerea ferestrelor si usilor termopan, specialistii nostri va stau la dispozitie. Ne puteti contacta folosind datele puse la dispozitia Dvs. prin pagina de contact.

Ti-ai pregatit ferestrele si usile termopan pentru anotimpul cald?...

Este timpul cand insectele de tot felul incep a se inmulti! Asa ca, esential pentru confortul caminului tau ca ferestrele si usile termopan din din exterior sa fie protejate cu plase anti-insecte! Afla pretul online prin aplicatia noastra rapida pentru calcul pret plase insecte termopan. Nu uita, la firma noastra, plasele anti-insecte se masoara, produc si monteaza in aceeaşi zi!

Stiai ca peste 70% dintre cazurile de slabire a proprietatilor de etansare a termopanelor sunt datorate garniturilor? O garnitura termopan de calitate superioara tip Ultra 9000 iti poate reda confortul caminului tau!
Afla mai multe despre ULTRA 9000

Pareri clienti

Selectie aleatorie de pareri lasate de clientii UltraPVC Romania ce au beneficiat de prestatii.
rating"Buna ziua. Totul a fost in regula. Sunt multumita de lucrare. Sper sa lucram impreuna si pe viitor :). Mult succes . "

rating"Profesionalism si promptitudine !"

rating"Am fost foarte multumit de intreaga experienta cu echipa care a venit la sediul nostru si de calitatea lucrarilor. Multumesc!"

"De crezi ca un profesionist e scump atunci gandeste-te cat te va costa la final nepriceperea unui amator!"
google reparatii termopane

Reparatii Termopane - Articole recente

Procedura de lucru

   In primul rand dorim sa va multumim pentru interesul acordat serviciilor UltraPVC Romania. In cadrul acestei pagini va vom prezenta succint procedura accelerata de lucru a companiei noastre, metoda de formare a pretului pentru diferite s...

Cum se reglează corect o balama termopan

    În primul rând nu toate balamalele termopan au sisteme de reglaj. Majoritatea balamalelor turcești sunt balamale fixe ce nu pot fi reglate sub nici-o formă. Pentru restul balamalelor de origine germană sau austriacă, se pot efectua regl...

Reglajul termopanului este suficient pentru a îndepărta problemele legate de etanșare?

    Orice fereastră termopan are mecanisme și sisteme ce pot fi reglate cu ajutorul unor chei de reglare speciale sau chei hexagonale. Scopul acestor puncte de reglaj este ca după montajul ferestrei să se poate ajusta poziției față de toc p...

Ferestre sau usi termopan defecte - ce e de facut

    În cadrul acestui articol vom trata subiectul necesității reglajelor și reparațiilor întreprinse la feroneriile termopan atât pentru ferestre cat și pentru uși produse cu profile din pvc.     Se întâmplă ca nu de puține o...

Reparatii si reglaje termopane prin care bate vantul

     În majoritatea cazurilor odată ce vârsta termopanelor crește apar probleme la închiderea și etanșarea ferestrelor termopan.     Se întâmplă cam multe cazuri problemele de etanșeizare să fie sub forma în care curenți...