Reglajul termopanului este suficient pentru a îndepărta problemele legate de etanșare?

Orice fereastră termopan are mecanisme și sisteme ce pot fi reglate cu ajutorul unor chei de reglare speciale sau chei hexagonale. Scopul acestor puncte de reglaj este ca, după montajul ferestrei să se poate ajusta poziția față de toc, pentru a facilita închiderea perfectă. În timp, orice fereastră termopan poate avea dereglaje. Acestea  conduc la o închidere precară și implicit la probleme de etașare la vânt și apă. Totuși cat de bine este să reglăm o fereastră veche?  Cat de mult ne ajută reglajul feroneriei în eliminarea problemelor de etanșare?

Reglajul termopanului este suficient pentru remedierea defectelor?

În primul rând, odată ce o fereastră nu mai etanseaza corect, este clar faptul că anumite componente de feronerie și de garnitură sunt uzate. Și, devreme ce acestea sunt uzate este clar că un simplu reglaj nu va ajuta. Obținerea unei etanseizari normale a termopanului se va putea face prin alte solutii.

Putem  afirma ca 90% dintre ferestrele si ușile termopan dereglate și cu probleme de etanșare au nevoie de servicii mai complexe de reparații decât un simplu reglaj al feroneriei. In acest caz reglajul termopanului nu este suficient. Principalul vinovat în apariția defectelor de etanșare este garnitura termopan. Aceasta, cu timpul se tastează și își pierde din proprietățile de izolare. Problema apare atunci cand dispare contactul perfect dintre tocul termopanului și cercevea acestuia (in partile mobile, ce  se deschid).

În aceste cazuri soluția obligatorie pentru obținerea unei etanșări cat mai apropiată de perfecție se face prin înlocuirea garniturilor de etanșare, de recomandat cu modelul de garnitura Ultra 9000 din cauciuc natural. Este de recomandat și refacerea poziții mecanismelor de închidere astfel încât să se efectueze o închidere perimetrala cu o presiune corectă și egală pe toate laturile ferestrei din termopan.

Intretinerea termopanelor

Pentru a obtine o functionalitate indelungata este necesara o intretinere adecvata. Afla din articolul intretinere termopane cum le poti prelungi singur viata ferestrelor tale. De acolo vei obtine sfaturi concrete despre intretinerea, coratarea si igienizara termopanelor.
logo reparatii rehau
reparatii roto
REPARATII SCHUCO
REPARATII GU
REPARATII FERCO
REPARATII ALUMIL
REPARATII VEKA
REPARATII GEALAN
REPARATII TROCAL
SALAMANDER

Ti-ai pregatit ferestrele si usile termopan pentru anotimpul cald?...

Este timpul cand insectele de tot felul incep a se inmulti! Asa ca, esential pentru confortul caminului tau ca ferestrele si usile termopan din din exterior sa fie protejate cu plase anti-insecte! Afla pretul online prin aplicatia noastra rapida pentru calcul de pret plase insecte pentru termopan. Nu uita, la firma noastra, plasele anti-insecte se masoara, produc si monteaza in aceeaşi zi!


Calculeaza online pretul!

Beneficiaza de 10% discount!

Pana la 30.04.2019 avem o promotie la toate produsele si serviciile noastre!

Inregistreaza o programare la noi pe site si beneficiezi de -10% reducere pentru ORICE PRODUS SAU SERVICIU UltraPVC! Inclusiv valoarea comenzii minime de 150lei beneficiaza de discount fiind redusa la 135lei. Grabeste-te, promotia este activa pana la 30.04.2019. Cod discount PASTE2019

Atentie! Nu uita sa validezi codul!

Programari Online

logo