Modele si tipuri de sticla termopan

Sticlele termopan cu care sunt echipate tamplariile PVC si aluminiu din tara noastra se impart in doua categorii si anume sticla termopan (ce este formata din doua straturi de sticla) si sticla tripan (ce este formata din trei straturi de sticla).

Sticla termopan

Sticla termopan este una dintre cele mai comune tipuri de sticla intalnita la noi in tara. Aceasta este formata din doua straturi de sticla de 4 mm grosime  ce sunt separate de o bagheta de aluminiu. In functie de grosimea baghetei de separare, grosimea totala a pachetului de sticla poate varia.

Sticla tripan

Sticla tripan a devenit un standard pentru ferestrele ce se produc de noi. Aceasta este formata din trei straturi de sticla de 4 mm grosime ce sunt separate de baghete de aluminiu. In functie de grosimea baghetei de separare, grosimea totala a pachetului de sticla poate varia.

Tipuri de foi de sticla ce pot compune pachetele

 1. Sticla clara (FLOAT) este o sticla transparenta, clasica, ce nu are aplicat nici-un tratament. Aceasta sticla se foloseste la toate pachetele de termopan sau tripan in combinatie cu sticle speciale tratate
 2. Sticla LOW-E este o sticla speciala tratata pentru a se incalzi atunci cand este supusa razelor solare. Acest efect face ca pe timpul iernii sa elimine rapid condensul ce poate aparea pe sticla. Are totusi un dezavantaj, se incalzeste si vara fapt ce duce la o usoara crestere a temperaturii in locuinta. Se foloseste in combinatie cu sticla FLOAT in formarea pechetelor de sticla termopan sau tripan. Se monteaza intotdeauna la interiorul camerei iar cea FLOAT la exterior. Daca pozitia este schimbata, proprietatile pachetului de sticla devin nule.
 3. Sticla de tip Mat este o sticla mata, de culoare alb-laptoasa ce are ca rol obturarea vizibilitatii pentru un pachet de sticla. Aceasta se poate folosi in combinatie cu sticla Low-E pentru geamuri de exterior sau cu sticla Float pentru geamuri de interior, usi de bai, de camera, etc.
 4. Sticla reflexiva este o sticla de culoarea bronzului ce are proprietati de oglindire. Se foloseste pentru respingerea razelor solare si a asigura un grad de intimitate sporit, de la exterior fiind vazuta ca o oglinda. Se poate combina cu sticle Low-e pentru pachete de geam de exterior sau cu sticla Float pentru cele din interior.
 5. Sticla fumurie , asa cum ii spune si numele este o sticla inchisa la culoare, ce obtureaza o mare parte din lumina.
 6. Sticla cu model OPAC sunt sticle prin care nu se poate vedea si dispun de anumite modele pentru a le oferi un design deosebit. Acestea vin fie in configuratii de culoare naturala (albicioase) cat si tratate fumuriu bronze (de culoare fumurie).

Grosimea totala a sticlelor termopan si tripan

Grosimea totala a pachetelor de sticla poate fi stabilita doar de catre un specialist. Aceasta reprezinta grosimea totala a sticlelor impreuna cu baghetele de separare dintre acestea. Cele mai comune grosimi sunt:

Pentru sticlele termopan (doua straturi):

 • 24mm pentru tamplariile PVC sau Aluminiu mai noi
 • 20mm pentru tamplariile PVC mai vechi (de peste 15 ani)
 • 18mm pentru tamplariile din Aluminiu mai vechi (de peste 15 ani)

Pentru sticlele tripan (cu trei straturi)

 • 44-48mm pentru tamplariile moderne de 7 camere
 • 32-34mm pentru tamplariile de 5 camere

Sistem de calculatie pret sticla termopan

Am introdus in cadrul site-ului nostru un sistem exact de calculatie a pretului pentru sticlele termopan. Pentru a fi cat mai simplu am inclus in acesta doar sticlele cele mai comune cu cel mai mare grad de cautare. Daca nu va regasiti in acesta sticla de care aveti nevoie, va rugam sa ne contactati telefonic pentru a va putea intocmi o oferta de pret cu ceea ce aveti nevoie!

 reparatii termopane iarnaultrapvc reparatii termopane

inscrie-te in sistemul de mesagerie UltraPVC

Te vom anunta de indata cand vom avea oferte sau produse promotionale disponibile. Ne angajam a nu te bombarda cu e-mailuri inutile, de regula trimitem maxim 1-2 mesaje lunar.

[forminator_form id="1833"]

logo