Reglaj ferestre termopanReglaje ferestre termopan

       Ferestrele termopan din PVC sunt cele mai raspandite tipuri de ferestre. Acestea sunt eficiente si fiabile; ce se intampla totusi cand se defecteaza? Au nevoie de servicii de reglaj ferestre termopan?

        O fereastra termopan defecta in sensul pierderii etanșeității sau a scăderii randamentului termic de cele mai multe ori poate fi reparata prin o serie de reglaje la punctele de reglaj ale feroneriei.

     Ca un exemplu al tipurilor de interventii ce se aduc unei ferestre termopan enumeram urmatoarele:


Reglaj ferestre termopan pe inaltime

     Acest tip de reglaj se efectueaza atat la ferestrele termopan batante cat si la ferestrele termopan oscilobatante. Reglajul implica restabilirea inaltimii ferestrei in plan cu tocul termopan. Daca o fereastra este dereglata pe inaltime problemele care indica acest lucru sunt:

  • sistemul de inchidere al ferestrei nu mai corespunde cu blocatorii de pe toc realizand o etanseizare precara
  • fereastra termopan atinge sau freaca in partea de jos a tocului sau a piesei de contra-lansare. Acest fenomen se poate observa prin urme de frecare pe sistemul de feronerie sau pe toc

Reglaj ferestre termopan la balamaua superioara

     In unele cazuri din cauza varstei ferestrei termopan sau a greutatii acesteia se poate ca balamaua superioara a feroneriei care este prinsa pe tocul termopan sa piarda din spatiul necesar unei batari standard. Acest proces nu indica totusi o feronerie slab calitativa, acest fenomen este cauzat de catre o utilizare intensiva, o fereastra de dimensiuni mai mari sau de o varsta mai inaintata a ferestrei. In cea mare parte, sistemele de feronerie termopan disponibile pe piata din Bucuresti vin cu disponibilitatea de a regla spatiul ce se pierde in urma factorilor expusi mai sus. Situatiile necesare pentru reglaj ferestre termopan ce sunt  dereglate pe inaltime se prezinta ca:

  • fereastra freaca in partea de sus pe ultimul si cateodata si pe antepenultimul blocator din partea batanta
  • fereastra scoate sunete de genul trosniturilor la inchiderea ei
  • oscilobatarea ferestrei este ingreunata sau imposibila.

In toate aceste cazuri este necesar si un reglaj etansare termopan pentru a se obtine o izolare optima.

Reglajul ferestrelor termopan fata de presiunea pe garnitura

     La fel ca si restul de procedee ce pot fi efectuate in tehnica de reglaj ferestre termopan, se poate regla presiunea de etansare care feroneria o exercita pe garniturile termopan. Acest tip de reglaj se aduce ferestrelor termopan daca:

  • fereastra prezinta deficiente de etansare: intra curent, se aude afara; acest lucru indicand ca feroneria nu exercita destula presiune pe chedere.
  • pentru a realiza inchiderea ferestrei termopan este nevoie a se exercita o forta mare pe cremonul de inchidere.

     Cateodata, problemele expuse mai sus pot avea si alte cauze, cum ar fi garniturile termopan imbatranite care s-au tasat in timp sau, au fost folosite garnituri prea groase la executia ferestrei. Pentru inlocuirea acestora va recomandam garniturile termopan gama Ultra 9000.

Calarea sticlei ferestrelor termopan

     In cele mai multe cazuri ferestrele termopan batante sau oscilobatante isi pierd unghiul de 90 grade din colturi. El poate fi restabilit printr-un procedeu numit clare sticla termopan, prin care, cu ajutorul calelor distantier se refac distantele din interiorul ramei termopan in plan cu sticla termopan.

     Citeste acest articol mai departe pentru a afla mai multe informatii despre re-etansarea ferestrelor termopan.
logo reparatii rehau
reparatii roto
REPARATII SCHUCO
REPARATII GU
REPARATII FERCO
REPARATII ALUMIL
REPARATII VEKA
REPARATII GEALAN
REPARATII TROCAL
SALAMANDER

Ti-ai pregatit ferestrele si usile termopan pentru anotimpul cald?...

Este timpul cand insectele de tot felul incep a se inmulti! Asa ca, esential pentru confortul caminului tau ca ferestrele si usile termopan din din exterior sa fie protejate cu plase anti-insecte! Afla pretul online prin aplicatia noastra rapida pentru calcul de pret plase insecte pentru termopan. Nu uita, la firma noastra, plasele anti-insecte se masoara, produc si monteaza in aceeaşi zi!


Calculeaza online pretul!

Beneficiaza de 10% discount!

Pana la 30.04.2019 avem o promotie la toate produsele si serviciile noastre!

Inregistreaza o programare la noi pe site si beneficiezi de -10% reducere pentru ORICE PRODUS SAU SERVICIU UltraPVC! Inclusiv valoarea comenzii minime de 150lei beneficiaza de discount fiind redusa la 135lei. Grabeste-te, promotia este activa pana la 30.04.2019. Cod discount PASTE2019

Atentie! Nu uita sa validezi codul!

Programari Online

logo