frauda reparatii termopane

Protejeaza-te impotriva fraudei pe internet

frauda reparatii termopaneScopul acestui articol este simplu, si anume informarea tuturor utilizatorilor de internet asupra pericolelor la care se supun online și cum le pot combate. In speță, deoarece, chiar noi, am fost de curând victimele unei înșelătorii din partea unui „magazin online” ce vindea echipamente de supraveghere video, va prezentam pașii prin care puteți verifica un furnizor de produse sau servicii pe internet.

Verificarea domeniului de internet

1. Primul pas este verificarea domeniului de internet al site-ului de pe care doriți sa efectuați o comanda de produs sau serviciu. Domeniul este de forma www.domeniu.net sau https://www.domeniu.net . HTTPS este prima garanție la care sa fiti atenți, deoarece HTTPS-ul spre deosebire de HTTP reprezinta o conexiune securizata intre serverul paginii si calculatorul dvs, garantata printr-un certificat digital. Prima recomandare: nu folosiți site-uri ce nu va oferă o conexiune securizata (http://)!

2. Verificați vârsta domeniului. Orice domeniu de internet are o vârstă, adică cat timp a trecut de când a fost înregistrat. Infractorii folosesc doar domenii ce sunt înregistrate recent, de maxim un an de zile, pe care, dupa ce comit infracțiuni, le șterg. E greu sa ștergi un domeniu mai vechi, deoarece valorează mai mult decat unul „tânăr”. Exemplu asupra verificării, poate fi găsit pe site-ul care va afișează vârsta domeniului: https://www.iplocation.net/domain-age   . Exemplul domeniului nostru www.reparatii-termopane.net care la momentul publicării acestui articol are o vârsta de 10 ani si 8 zile fiind înregistrat de firma noastră la 07.03.2011 (de mai bine de 10 ani suntem prezenți pe internet).

Verificarea numărului de contact

3. Foarte important in relația cu un furnizor ce își prezintă online serviciile si produsele este analizarea numărului de telefon de contact. De aici va dați seama daca are sau nu ceva de ascuns. Cum in România iți poți cumpăra cartele telefonice prepay cu număr de la orice magazin, exista un risc major ca site-urile ce afișează numere de telefon mobil de contact sa fie de neîncredere. De ce? De vreme ce ești o firma, e clar ca ai un sediu sau punct de lucru. Si ai posibilitatea de a contracta o linie telefonica fixa pentru a o putea folosi în contactul cu clienții. Iti poți instala si un robot telefonic si astfel iți demonstrezi onestitatea fata de clienți. Daca folosești un contact pe telefon mobil, înseamna, încă o data ca ai ceva de ascuns.

Verificarea paginii de contact de pe site

4. Infractorii nu afișează date de identificare fiscala pe pagina de contact! Si anume, doar o adresa de e-mail, un nr de telefon si, un formular de contact. De aici va dați seama ca, nu vor sa fie găsiți! Se ascund. Pagina de contact trebuie sa conțină adresa si denumirea firmei, un număr de contact FIX, si detalii despre cum ii puteți găsi în cazul in care doriți sa ii contactați  fizic.

Aceștia sunt cei patru pași simpli prin care puteți sa va protejați împotriva infracțiunilor si fraudelor online. Un pic de atenție în plus asupra furnizorilor va pot salva de eventualele neplăceri sau pierderi pe care le puteți avea in cazul in care deveniți victima unei fraude. TOȚI CEI PATRU PAȘI TREBUIESC ÎNTRUNIȚI. Daca o pagina de internet nu ii întrunește pe toți, nu comandați/cumpărați servicii de pe acea pagina!

O campanie de informare marca UltraPVC Romania.promotie oferta reglaje termopaneultrapvc reparatii termopane

Oferta all inclusive de reglaj la doar 149lei / apartament

Pana pe 31 martie 2023 avem o oferta imbatabila! Doar 149lei / apartament reglajul tuturor termopanelor! Nu rata aceasta oferta!

Vezi aici toate detaliile

logo