Intretinerea tamplariei termopan

ungere termopan     Tamplaria termopan este cea mai moderna cale de a tine frigul si zgomotul departe de caminul fiecaruia. Fiind asa de eficiente cum e putem intretine pentru a le prelungi perioada de viata?

     Intretinerea tamplariei termopan este un capitol ce trebuie acordat cu foarte multa atentie deoarece lucrurile si operatiunile prezentate in acest articol pot ajuta la prelungirea duratei de viata a feroneriei termopanelor sau a ferestrelor termopan insusi.

Ungerea feroneriei geamurilor termopanulei ungere termopane

      Pentru a efectua operatiunea de ungere a feroneriei geamurilor termopan aveti nevoie in primul rand de un gresant destul de bun. Desi in standard producatorii de termopane recomanda orice tip de gresant cum ar fi: ulei de motor, vaselina, vaselina siliconica etc. acesti gresanti afecteaza in timp feroneria termopanelor. Cum? Simplu! Acesti compusi de gresare atrag dealungul timpului praful si mizeria formand pe partile feroneriei termopanelor unde au fost aplicate „mazga” care in timp se poate intari si gripa mecanismele de inchidere. Deasemenea, ungerea cu gresantii prezentati mai sus nu poate fi efectuata in profunzime (gresantul sa ajunga in interiorul feroneriei) astfel ca ungerea este doar de „suprafata”.

     Pentru ungerea corecta a feroneriei ferestrelor si usilor termopan recomandam folosirea sprayului gresant WD40 disponibil in toate hipermarketurile din Bucuresti in diferite cantitati. El este dotat cu un pai prelungitor care poate fi introdus in spatiile din feronerie astfel fiind gresata in totalitate.

     Pentru a fi mai usor de identificat atasam in partea dreapta imaginea cu diferite tuburi de gresant pentru ferestre si usi termopan WD40.

     Ferestrele si usile termopan trebuiesc unse sezonier, pe toate partile in miscare ale feroneriei, broastelor de inchidere, balamale si bulbi de inchidere.

Intretinerea ferestrelor de termopan din PVC

     Pentru stergerea ferestrelor de termopan din PVC se pot folosii toata gama de detergenti casnici disponibili pe piata, inclusiv clor sau solutie pentru curatat aragazul. Substantele interzise in intretinerea si curatarea ferestrelor din termopan sunt solventii (diluant de vopsea)sau benzenurile. Pentru a nu lasa murdaria sa intre in profunzime recomandam stergerea ferestrelor termopan dupa fiecare ploaie sau sezonier (in fiecare anotimp).

Intretinerea sticlei termopan

     Sticla termopan nu are nevoie de o intretinere mai aparte fata de oricare alt tip de geam, ea se poate curata cu spray-uri de curatare a sticlei si poate fi stearsa cu lavete pentru sticla.

Intretinerea garniturii termopan

     Garnitura termopan este o componenta aparte a ferestrelor termopan care joaca un rol important in etanasarea fonica si termica a ferestrelor. Intretinerea ei se  face prin stergerea ei cu o carpa umeda cu detergent. Nu se aplica solutii „de intinerire” a garniturilor, aceste solutii fiind doar o minciuna comerciala, garnitura termopan in timp se taseaza, macina, rupe iar aceste probleme nu pot fi remediate de nici o solutie „miraculoasa”. Ganditi-va numai ca, daca ar exista asemenea solutii le-am aplica si pe cauciucurile tocite ale masinilor si ca prin minune ar devenii noi… Singura metoda viabila pentru redarea etanseizarii fonice si termice ale ferestrelor termopan ale caror garnituri sunt uzate este prin inlocuirea acestora cu unele noi.

Afla mai multe despre
Garnitura Ultra 9000 – Click aici!

     Avand in vedere conditiile climaterice la care sunt expuse garniturile termopan in tara noastra de +40 grade vara si -25 grade iarna, recomandam schimbarea lor la o perioada de maxim 3 ani.

Ce se intampla daca garniturile termopan defecte nu sunt schimbate:

    • sunetul patrunde din exterior
    • frigul si vantul patrund din exterior
    • patrunde condens in camera feroneriei stricand-o
    • apa ploii patrunde in interior

   Afla mai multe despre intretinerea termopanelor de aici.reparatii termopane iarnaultrapvc reparatii termopane

inscrie-te in sistemul de mesagerie UltraPVC

Te vom anunta de indata cand vom avea oferte sau produse promotionale disponibile. Ne angajam a nu te bombarda cu e-mailuri inutile, de regula trimitem maxim 1-2 mesaje lunar.

[forminator_form id="1833"]

logo