Pregatirea termopanelor pentru iarna

Sistemele de tamplarie termopan sunt in voga, fiind preferate de majoritatea romanilor datorita confortului sporit a termoizolarii dar si a costurilor de exploatare si intretinere reduse. Pe langa clasica tamplarie din lemn, ce trebuia curatata, smilgheruita, rindeluita si vopsita anual, tamplaria termopan din PVC are nevoie de o interventie in medie o data la cinci ani pentru evaluarea eficientei si remedierea eventualelor probleme.

    Cele mai importante aspecte ce se inrudesc direct cu o fereastra termoizolanta sunt, si nu trebuiesc neglijate:  confortul caminului care trebuie sa fie unul sporit, fara urme de curenti de aer, zgomot sau frig si desigur, facturi la energia termica ce trebuiesc sa fie cat mai mici.

         Daca in ultimii cinci ani nu ati intreprins nici-o actiune de evaluare, reglare reparatie sau inlocuiri de garnituri pentru ferestrele si usile termopan din locuinta dumneavoastra, iata ce este necesar sa cunoasteti:

Reglajele feroneriilor termopan

doctor ferestre

        Pentru a asigura o eficienta maxima a etanseitatii, feroneria termopanelor (balamale, manere, sisteme de inchidere si oscilobatare, tije si piese de transmisie) trebuiesc evaluate de catre un specialist pentru a constata eventualele dereglaje ce duc la pierderea proprietatilor de etansare. Lipsa aplicarii uleiurilor speciale pentru gresare duce deasemenea la functionarea ingreunata a angrenajelor ce pun in miscare piesele de inchidere sau, posibilitatea de gripare, blocare sau rupere a acestora. Lipsa ungerii feroneriei termopanelor este similara cu lipsa uleiului intr-un motor de automobil.

     Vezi mai multe informatii despre uleiurile de ungere feronerii si despre reglajele termopanelor.

Garniturile termopan

 

      Perimetral fata de conturul partilor ce de deschid ale ferestrelor temopan, exista montata intr-un canal special garnitura termopan de etanseizare, o piesa extrem de importanta atunci cand vine vorba de termoizolare, fonoizolare si hidroizolare.

garnitura termopan

      O garnitura termopan uzata aduce probleme precum: frigul si curentii de aer patrund in casa, apa ploilor patrunde in casa, zgomotul si galagia exteriorului pantrunde in casa. Este important ca garnitura termopanelor sa fie evaluata anual pentru a se descoperi din timp daca aceasta prezinta urme de uzura ce pot duce la deficiente de izolare.

        Garnitura termopan se uzeaza tasandu-se, tocindu-se sau chiar macinandu-se. Singurul remediu pentru a remedia problemele aparute la garniturile termopanelor este inlocuirea acestora.

       Afla mai multe informatii suplimentare despre inlocuirea si repararea garniturilor termopan sau informeaza-te despre cat costa interventiile de schimbare de garnitura termopan.

.
logo reparatii rehau
reparatii roto
REPARATII SCHUCO
REPARATII GU
REPARATII FERCO
REPARATII ALUMIL
REPARATII VEKA
REPARATII GEALAN
REPARATII TROCAL
SALAMANDER

Ti-ai pregatit ferestrele si usile termopan pentru anotimpul cald?...

Este timpul cand insectele de tot felul incep a se inmulti! Asa ca, esential pentru confortul caminului tau ca ferestrele si usile termopan din din exterior sa fie protejate cu plase anti-insecte! Afla pretul online prin aplicatia noastra rapida pentru calcul de pret plase insecte pentru termopan. Nu uita, la firma noastra, plasele anti-insecte se masoara, produc si monteaza in aceeaşi zi!


Calculeaza online pretul!

Beneficiaza de 10% discount!

Pana la 30.04.2019 avem o promotie la toate produsele si serviciile noastre!

Inregistreaza o programare la noi pe site si beneficiezi de -10% reducere pentru ORICE PRODUS SAU SERVICIU UltraPVC! Inclusiv valoarea comenzii minime de 150lei beneficiaza de discount fiind redusa la 135lei. Grabeste-te, promotia este activa pana la 30.04.2019. Cod discount PASTE2019

Atentie! Nu uita sa validezi codul!

Programari Online

logo