Pregatirea termopanelor pentru iarna | reparatii-termopane.net

Reparatii Termopane Bucuresti

plase insecte, accesorii, modificari termopane si multe altele

Ti-ai pregatit ferestrele si usile termopan pentru anotimpul cald?...

Este timpul cand insectele de tot felul incep a se inmulti! Asa ca, esential pentru confortul caminului tau ca ferestrele si usile termopan din din exterior sa fie protejate cu plase anti-insecte! Afla pretul online prin aplicatia noastra rapida pentru calcul pret plase insecte termopan. Nu uita, la firma noastra, plasele anti-insecte se masoara, produc si monteaza in aceeaşi zi!

Pregatirea termopanelor pentru iarna

         reparatii termopaneSistemele de tamplarie termopan sunt in voga, fiind preferate de majoritatea romanilor datorita confortului sporit a termoizolarii dar si a costurilor de exploatare si intretinere reduse. Pe langa clasica tamplarie din lemn, ce trebuia curatata, smilgheruita, rindeluita si vopsita anual, tamplaria termopan din PVC are nevoie de o interventie in medie o data la cinci ani pentru evaluarea eficientei si remedierea eventualelor probleme.

    Cele mai importante aspecte ce se inrudesc direct cu o fereastra termoizolanta sunt, si nu trebuiesc neglijate:  confortul caminului care trebuie sa fie unul sporit, fara urme de curenti de aer, zgomot sau frig si desigur, facturi la energia termica ce trebuiesc sa fie cat mai mici.         Daca in ultimii cinci ani nu ati intreprins nici-o actiune de evaluare, reglare reparatie sau inlocuiri de garnituri pentru ferestrele si usile termopan din locuinta dumneavoastra, iata ce este necesar sa cunoasteti:


Reglajele feroneriilor termopan


doctor ferestre

        Pentru a asigura o eficienta maxima a etanseitatii, feroneria termopanelor (balamale, manere, sisteme de inchidere si oscilobatare, tije si piese de transmisie) trebuiesc evaluate de catre un specialist pentru a constata eventualele dereglaje ce duc la pierderea proprietatilor de etansare. Lipsa aplicarii uleiurilor speciale pentru gresare duce deasemenea la functionarea ingreunata a angrenajelor ce pun in miscare piesele de inchidere sau, posibilitatea de gripare, blocare sau rupere a acestora. Lipsa ungerii feroneriei termopanelor este similara cu lipsa uleiului intr-un motor de automobil.

     Vezi mai multe informatii despre uleiurile de ungere feronerii si despre reglajele termopanelor.


Garniturile termopan


garnitura termopan

      Perimetral fata de conturul partilor ce de deschid ale ferestrelor temopan, exista montata intr-un canal special garnitura termopan de etanseizare, o piesa extrem de importanta atunci cand vine vorba de termoizolare, fonoizolare si hidroizolare. 

      O garnitura termopan uzata aduce probleme precum: frigul si curentii de aer patrund in casa, apa ploilor patrunde in casa, zgomotul si galagia exteriorului pantrunde in casa. Este important ca garnitura termopanelor sa fie evaluata anual pentru a se descoperi din timp daca aceasta prezinta urme de uzura ce pot duce la deficiente de izolare.

        Garnitura termopan se uzeaza tasandu-se, tocindu-se sau chiar macinandu-se. Singurul remediu pentru a remedia problemele aparute la garniturile termopanelor este inlocuirea acestora.

       Afla mai multe informatii suplimentare despre inlocuirea si repararea garniturilor termopan sau informeaza-te despre cat costa interventiile de schimbare de garnitura termopan.Sticla termopan      Sticla termopan ocupa in medie 85% din suprafata totala a unei ferestre termopansticla termopan, rezultand ca, pentru eficienta termica aceasta sa aiba valente de termoizolare cat mai bune. Pe piata din Romania trei tipuri de sticla sunt cel mai raspandite:

  1. sticla termopan float
  2. sticla termopan LOW-E
  3. sticla termopan 4S+Low-E

  Sticla float este sticla normala, fara nici-un tratament special si formata in doua foi reprezentand pachetul de sticla termopan.  Proprietatile de termoizolare ale acestui tip de sticla sunt reduse, pe suprafata acesteia aparand condensul ce faciliteaza si mai mult transferul termic din exterior in interior.

    Sticla LOW-E este similara sticlei float, cu exceptia ca stratul de sticla din interior este tratat cu o substanta care sub actiunea razelor ultraviolete se incalzeste eliminand condensul de pe sticla. Acest tip de sticla obtine valente de izolare termica mai mult decat acceptabile fiind si cel mai raspandit model.

     Sticla 4S+Low-E este varful de gama pentru tipurile de sticla termopan find tratata atat pentru o izolatie termica sporita cat si pentru o autocuratare a stratului exterior. Intre cele doua foi de sticla se afla prezent un gaz inert (de obicei ARGON) iar bagheta interioara este deasemenea cu rupere termica. O sticla termopan de acest tip izoleaza termic de cel putin doua ori mai bine decat o sticla termopan LOW-E.

    Trebuie retinut ca orice model de sticla se degradeaza in timp astfel ca, in medie cam la 5-10 ani, acestea trebuiesc inlocuite pentru a eradica condensul de la interior si pentru a reface termoizolarea ferestrelor.

 Informeaza-te asupra preturilor sticlelor termopan folosind acest calculator pret sticla termopan.

Ti-ai pregatit ferestrele si usile termopan pentru anotimpul cald?...

Este timpul cand insectele de tot felul incep a se inmulti! Asa ca, esential pentru confortul caminului tau ca ferestrele si usile termopan din din exterior sa fie protejate cu plase anti-insecte! Afla pretul online prin aplicatia noastra rapida pentru calcul pret plase insecte termopan. Nu uita, la firma noastra, plasele anti-insecte se masoara, produc si monteaza in aceeaşi zi!

Stiai ca peste 70% dintre cazurile de slabire a proprietatilor de etansare a termopanelor sunt datorate garniturilor? O garnitura termopan de calitate superioara tip Ultra 9000 iti poate reda confortul caminului tau!
Afla mai multe despre ULTRA 9000

Pareri clienti

Selectie aleatorie de pareri lasate de clientii UltraPVC Romania ce au beneficiat de prestatii.
rating"Suntem multumiți de lucrarea făcută. Seriozitate și profesionalism."

rating"Seiosi si profesionisti."

rating"A fost totul in regula. Promtitudine si profesionalism."

"De crezi ca un profesionist e scump atunci gandeste-te cat te va costa la final nepriceperea unui amator!"
google reparatii termopane

Reparatii Termopane - Articole recente

Procedura de lucru

   In primul rand dorim sa va multumim pentru interesul acordat serviciilor UltraPVC Romania. In cadrul acestei pagini va vom prezenta succint procedura accelerata de lucru a companiei noastre, metoda de formare a pretului pentru diferite s...

Cum se reglează corect o balama termopan

    În primul rând nu toate balamalele termopan au sisteme de reglaj. Majoritatea balamalelor turcești sunt balamale fixe ce nu pot fi reglate sub nici-o formă. Pentru restul balamalelor de origine germană sau austriacă, se pot efectua regl...

Reglajul termopanului este suficient pentru a îndepărta problemele legate de etanșare?

    Orice fereastră termopan are mecanisme și sisteme ce pot fi reglate cu ajutorul unor chei de reglare speciale sau chei hexagonale. Scopul acestor puncte de reglaj este ca după montajul ferestrei să se poate ajusta poziției față de toc p...

Ferestre sau usi termopan defecte - ce e de facut

    În cadrul acestui articol vom trata subiectul necesității reglajelor și reparațiilor întreprinse la feroneriile termopan atât pentru ferestre cat și pentru uși produse cu profile din pvc.     Se întâmplă ca nu de puține o...

Reparatii si reglaje termopane prin care bate vantul

     În majoritatea cazurilor odată ce vârsta termopanelor crește apar probleme la închiderea și etanșarea ferestrelor termopan.     Se întâmplă cam multe cazuri problemele de etanșeizare să fie sub forma în care curenți...