Probleme etanseitate termopane

In acest studiu urmeaza sa dezbatem cele mai frecvente probleme de etanseitate aparute la ferestrele sau usile din termopan. Pentru a putea intelege mai bine ce defecte de etanseitate au termopanele trebuie sa ne facem intai o idee de ce sunt si cum functioneaza termopanele.

Ferestrele si usile termopan sunt compuse din profile din pvc sau aluminiu, armate cu armaturi metalice din otel zincat ce le ajuta sa-si mentina o suprafata plana, dreapta, astfel incat inchiderea cercevelei pe toc sa fie aproape perfecta, fara ondulatii ca la ferestrele din lemn. Spunem aproape perfecta deoarece se accepta aparitia unor mici diferente care insa sa fie preluate de elasticitatea garniturii Epdm de etansare. In afara de suprafetele de contact plane pe care ferestrele termopan trebuie sa le aiba, este necesar ca acestea sa fie echipate cu un sistem de feronerie complet si de calitate care sa asigure o presiune constanta pe tot perimetrul cercevelei, pentru a se evita deformarile pe care un geam termopan le poate suferii in timp.
Acum ca am explicat cele mai importante criterii de performanta prin care se poate masura calitatea unei ferestre termopan, este timpul sa discutam si despre problemele de etanseitate care pot aparea, in functie de ce nu s-a repectat in confectia sau montajul ferestrei sau usii termopan.

  1. Profilele termopan strambe si lipsa de etanseizare
  2. Garniturile termopan si lipsa de etanseizare
  3. Feroneria termopan si problemele de etanseizare


reparatii termopane iarna



ultrapvc reparatii termopane

inscrie-te in sistemul de mesagerie UltraPVC

Te vom anunta de indata cand vom avea oferte sau produse promotionale disponibile. Ne angajam a nu te bombarda cu e-mailuri inutile, de regula trimitem maxim 1-2 mesaje lunar.

[forminator_form id="1833"]

logo