Folosirea si intretinerea corecta a manerelor termopan PVC

Intotdeauna, atunci cand dorim sa folosim o fereastra termopan, primul lucru pe care “punem mana” este desigur, manerul termopan.  Fie ca dorim sa inchidem, sa deschidem sau sa oscilobatam, manerul termopan este piesa care transmite comenzile noastre feroneriei termopan. Tocmai fiind asa de important, manerul termopan, desi o piesa apartent simpla are nevoie de  atentie, manipulare corecta si intretinere periodica.

Din ce este compus manerul termopan PVC

Manerele pentru ferestre termopan sunt de doua tipuri: cele mai ieftine produse in totalitate din plastic si cu o rezistenta redusa si cele mai scumpe, cu un corp de aluminiu ce sunt mult mai rezistente, ergonomice si fiabile in timp. Pentru tamplaria din PVC, manerele au rolul de a actiona cremaliera din interiorul ferestrei care pune in miscare sistemul de feronerie. Ele sunt prinse cu doua suruburi direct in feronerie , suruburi ce sunt mascate de un capac rotativ ce da un aspect placut bazei manerului.

Ce functii are manerul termopan PVC?

Spre deosebire de manerele termopan pentru ferestrele din aluminiu care au o caseta in care sunt angrenajele de distributie a miscarii pentru tijele din interiorul termopanului, manerul pentru ferestrele din PVC este simplificat, avand aceeasi forma si rol la interior ca si un maner de usa. Tocmai aceasta simplificare face ca  atentia acordata sa manerului sa scada, fapt ce duce la defecte aparute ferestrei.

Cum se defecteaza un maner termopan pentru ferestre PVC

Datorita unei manevrari greoaie a feroneriei sau ferestrei termopan, manerele din plastic se defecteaza in mod direct rupandu-se.  Cele din aluminiu, fiind mai rezistente, nu se rup dar in schimb rup sistemul dintii rotitei de transmisie din interiorul ferestrei defectand feroneria. Singurul defect direct ce poate aparea la un maner este ruperea bazei de plastic in care sunt suruburile si desprinderea de termopan a acestuia. Restul defectelor vin exclusiv de la feroneria termopan. Niciodata nu vom putea acuza o fereastra care se inchide greu ca ar fi defectiune de la maner. Actionarea greoaie a manerului este rezultatul direct al griparii feroneriei termopanului.

Inlocuirea manerului termopan din PVC

Inlocuirea unui maner defect pentru termopane se recomanda a fi facuta doar de catre personal specializat astfel ca atunci cand este nevoie de reglaje la feronerie pentru degripare si reparare, acestea sa fie facute corect.
logo reparatii rehau
reparatii roto
REPARATII SCHUCO
REPARATII GU
REPARATII FERCO
REPARATII ALUMIL
REPARATII VEKA
REPARATII GEALAN
REPARATII TROCAL
SALAMANDER

Ti-ai pregatit ferestrele si usile termopan pentru anotimpul cald?...

Este timpul cand insectele de tot felul incep a se inmulti! Asa ca, esential pentru confortul caminului tau ca ferestrele si usile termopan din din exterior sa fie protejate cu plase anti-insecte! Afla pretul online prin aplicatia noastra rapida pentru calcul de pret plase insecte pentru termopan. Nu uita, la firma noastra, plasele anti-insecte se masoara, produc si monteaza in aceeaşi zi!


Calculeaza online pretul!

Beneficiaza de 10% discount!

Pana la 30.04.2019 avem o promotie la toate produsele si serviciile noastre!

Inregistreaza o programare la noi pe site si beneficiezi de -10% reducere pentru ORICE PRODUS SAU SERVICIU UltraPVC! Inclusiv valoarea comenzii minime de 150lei beneficiaza de discount fiind redusa la 135lei. Grabeste-te, promotia este activa pana la 30.04.2019. Cod discount PASTE2019

Atentie! Nu uita sa validezi codul!

Programari Online

logo