Garniturile termopan si lipsa de etanseizare

Bun, acum am ajuns la al treilea si cel mai important capitol prin care ne-am propus sa analizam defectele de etanseitate ale ferestrelor termopan si anume garniturile termopan. Daca nu ati urmarit pana acum acasta serie de analize efectuate de noi, puteti accesa pagina de inceput a defectelor de etanseitate a termopanului de aici.

In proportie de 80%  dintre cazurile de ferestre ce nu etanseaza corespunzator si au deficiente de izolare termica sau fonica, este datorata sistemului de garnituri termopan ce sunt uzate sau neconforme cu modelul de tamplarie. Garnitura termopan sau chederul cum mai este ea numita are rolul de a se mula si lde a realiza contact pe tot perimetrul ferestrei termopan astfel realizand etanseizarea perfecta dar, datorita timpului, a actiunii razelor solare vara si a inghetului iarna, garnitura termopan imbatraneste si astfel apa, vantul si frigul patrund in casa pe la termopan. Chederul termopan nu poate fi regenerat prin aplicarea de uleiuri sau creme, el nu este bio-organism, o data uzat, uzat ramane, exact ca si cauciucurile auto imbatranite, nimic nu le mai poate intineri.
Termenul mediu de folosinta pe care garniura termopan il are este in medie de 2 ani in conditiile climaterice destul de austere pe care  le avem la noi in tara, ierni de -20 grade celsius si veri de +40 grade celsius.
Alta problema ce poate aparea la garniturile ferestrelor termopan, sunt chederele aplicate, garnituri ce sunt lipite pe profilul termopan inainte de a fi prelucrat. Acest procedeu salveaza timpul producatrorului de ferestre dar rezultatul este dezastros, la lipirea colturilor termopanului, chederul este obligat sa se lipeasca si el, ceea ce nu se poate fomand conglomerari de cauciuc si pvc in colturile ferestrei cu slabe proprietati de izolare termica si fonica.
Daca suspectati ca aveti probleme de etanseitate datorita unui sistem de garnituri termopan puteti apela cu incredere la serviciile noastre de reparatii si remedieri termopane.



reparatii termopane iarna



ultrapvc reparatii termopane

inscrie-te in sistemul de mesagerie UltraPVC

Te vom anunta de indata cand vom avea oferte sau produse promotionale disponibile. Ne angajam a nu te bombarda cu e-mailuri inutile, de regula trimitem maxim 1-2 mesaje lunar.

[forminator_form id="1833"]

logo