Mitul reglajului vara-iarna la termopane

Pentru ca suntem o firma specializata in servicii de reglare si reparatii termopane, ne simtim obligati in a publica acest articol despre reglajul vara-iarna al termopanului. Pe internet veti gasi o multitudine de articole si tutoriale despre cum se efectueaza reglajul de vara-iarna al termopanului, care mai de care mai interesante.

Problema este data de aceasta idee ca termopanul ar avea acest reglaj ce i-ar intari proprietatile de izolare, fapt ce e total neadevarat. Si pentru a ne da seama de ce, sa studiem  imaginea cu piesa (blocatorul) ce ar avea acest tip de reglaj:

reglaj vara-iarna termopan

In imagine avem reprezentat un blocator standard de inchidere termopan. Se poate observa un mic sant stantat in zona hexagonala (marcat de sageata rosie), ce reprezinta punctul ce ne spune pozitia actuala a reglajului. Acest reglaj este defapt, reglajul de presiune pe garnitura ce il exercita feroneria termopan. Cu cat mai departat este de garnitura, cu atat presiunea este mai mica, si desigur, cu cat acesta este mai apropiat de garnitura, presiunea este mai mare.

Acest reglaj, conform manualelor de intretinere si service a producatorilor de feronerie se face doar la instalarea ferestrei si de fiecare data cand se inlocuieste garnitura de etansare. In nici-un caz, nu este recomandata reglarea bi-aunala (vara iarna) deoarece nitul ce tine fixat blocatorul pe feronerie se va uza si se va desprinde. Acesta este proiectat sa poata fi reglat de maxim 5 ori in intreaga durata de viata a feroneriei termopan.

Ce se poate intampla daca abuzezi cu reglajul vara-iarna?

La un moment dat, blocatorii de inchidere se vor uza si nu vor mai fi eficienti. Avand o prindere excentrica, odata uzati in urma reglajului excesiv vara-iarna, acestia vor tinde sa revina la pozitia minima. Urmatorul caz, mai grav, va fi desprinderea acestora de pe feronerie. In aceasta speta, remedierea este data doar de inlocuirea feroneriei cu una noua.

Asadar, mitul reglajului vara-iarna pentru termopan este doar un MIT, va recomandam sa nu incercati sa va reglati in acest fel termopanele, pentru a evita probleme grave ce pot aparea ulterior.

 promotie oferta reglaje termopaneultrapvc reparatii termopane

Oferta all inclusive de reglaj la doar 149lei / apartament

Pana pe 31 martie 2023 avem o oferta imbatabila! Doar 149lei / apartament reglajul tuturor termopanelor! Nu rata aceasta oferta!

Vezi aici toate detaliile

logo