Sistem de rabatare geam termopan

Sistemul de rabatare pentru geamurile termopan este tipul de feronerie ce permite deschiderea unei ferestre sau usi in doua sensuri, atat clasic cat si rabatata. Acesta este compus din aproximativ 12 piese de feronerie distincte, interconectate ce permit transmisia comenzilor de deschidere/inchidere de la maner la foarfeca de rabatare.

Termopanele moderne sunt echipate cu sisteme de rabatare cu o durata mare de viata. Acestea sunt garantate pentru o folosinta medie mai mare de 10 ani. Intretinerea sistemelor de rabatare sumara nu necesita o atentie sau tehnica deosebita, cel mai important proces este acela de gresare sezoniera a pieselor in miscare.

rabatare termopan

Sistem de rabatare geam termopan

Una dintre cele mai importante componente ale sistemului de rabatare al unui geam termopan este foarfeca de rabatare. Aceasta face ca rabatarea sa fie posibila. Este conectata de balamaua superioara (balamaua de sus) si primeste comenzi prin sistemul de tije direct de la maner, selectand astfel modurile de deschidere, clasic sau oscilobatant.

Sistemul de rabatare este compus, in medie, din 11-12 piese distincte ce comunica intre acestea prin tije de transmisie. Acesta este produs din inox ce nu permite oxidarea (ruginirea) in timp.

rabatare la termopane

Nu se mai rabateaza geamul termopan

Un geam termopan echipat cu sistem de rabatare poate acuza in timp probleme de functionare, majoritatea fiind provocate de lipsa de intretinere. Asa cum am specificat si anterior, feroneria de rabatare are nevoie de ungere (gresare) cel putin anuala daca nu chiar sezoniera. Ungerea se poate face cu sprayuri uzuale disponibile in comert, cel mai bun exemplu ar fi WD40. Sunt de asemena o alegere buna si uleiurile fine de gresare, cum ar fi cele de bicicleta sau masini de cusut.

In cazul in care nu se mai rabateaza un geam termopan dar restul functiilor inchis-deschis functioneaza normal, problema vine de la defectarea coltarului de transmisie din partea superioara a ferestrei. Acesta, de obicei se rupe si nu mai transmite comenzile de la maner catre foarfeca de rabatare de la balamaua de sus. In functie de marca si vechimea feroneriei, costurile de reparatie pot varia de la doar inlocuirea piesei defecte si pana la inlocuirea feroneriei defecte cu una noua.

reparatii rabatare termopane

Cum se repara rabatarea la termopane

De la un simplu reglaj si pana la inlocuiri complete de feronerie, reparatiile sistemelor de rabatare ale termopanelor pot fi mai mult sau mai putin complexe. Reglajele pentru refacerea pozitiei cercevelei pe toc sunt cele mai comune interventii ce pot fi aduse feroneriilor de rabatare ale termopanelor. Incercam in continuare sa descriem cateva dintre cele mai comune probleme impreuna cu solutiile acestora:

  • fereastra se rabateaza accidental cand doresc sa o deschid normal: reglajul pentru remedierea problemei poate fi facut prin reglajul balamalei de jos. Mai precis inaltarea ferestrei pana blocatorul foarfecii de rabatare prinde inapoi pe corespondentul acestuia de pe cercevea.
  • fereastra loveste sus la deschidere: acest reglaj se poate efectua prin strangerea surubului de reglaj al balamalei de sus
  • fereastra se deschide si de jos cand o rabatez: problema poate fi remediata prin reglarea surubului din partea de jos a balamalei de jos ce va impinge fereastra catre toc la latura manerului
  • fereastra are spatiu in partea de sus a manerului: reglajul acesta implica recalarea sticlei si refacerea formei de dreptunghi a ferestrei

sistem de rabatare termopan

Modificare rabatare termopan

Pentru ferestrele termopan ce au echipate doar feronerie ce permite doar deschiderea intr-un sens, modificarea pentru rabatare poate fi posibila. Orice tamplarie termopan din PVC are canelurile de feronerie standardizate ce permit montarea atat pentru feronerie cu deschidere clasica cat si pentru cea rabatabila.

Modificarea pentru rabatare a unui termopan se face prin demontajul complet al fostei feronerii si montajul feroneriei de rabatare compatibile si dimensionate cu fereastra. Cele mai comune standarde de feronerie rabatabila disponibile pentru rabatare sunt cele de ax 9mm si ax 13mm. Axul 9mm este de obicei comun pentru termopanele mai vechi de 10-15 ani. Ca functionalitate, ambele game au aceleasi proprietati de durabilitate si functionalitate.

Compania noastra ofera servicii complete de reparatii, intretinere si modificare sisteme de rabatare termopan pentru toate marcile disponibile pe piata din Romania. Puteti chiar acum sa ne contactati pentru a va oferi oferta de pret cea mai avantajoasa pentru dumneavoastra, fie ca este vorba de reparatii, reglaje sau montaj de piese de rabatare!promotie oferta reglaje termopaneultrapvc reparatii termopane

Oferta all inclusive de reglaj la doar 149lei / apartament

Pana pe 31 martie 2023 avem o oferta imbatabila! Doar 149lei / apartament reglajul tuturor termopanelor! Nu rata aceasta oferta!

Vezi aici toate detaliile

logo