Cum sa scapi de condensul de pe geamurile termopan

condens termopanOricât de usor ar fi să dai vina pe vremea de afară pentru condensul de pe suprafata geamurilor tale, aceasta este întotdeauna vina. De fapt, condensul de pe suprafata de sticlă, este adesea un indiciu că ceva nu este în regulă cu fereastra.

Depinde foarte mult cu ce fel de ferestre este echipată casa ta și de cât timp au fost instalate. Geamurile mai noi rareori se aburesc, așa că, dacă o fac, ar putea fi din din vina vremii foarte reci. Ferestrele mai vechi – sau cele ieftine – se vor aburii ca semn că ceva nu este în regulă. Ce se întâmplă cu ele și cum elimini condensul?

O etansare perimetrala defectuoasa

Cel mai adesea, condensul care se acumulează pe ferestrele dumneavoastra poate fi pusă pe seama degradarii sigilarii dintre folile de sticla . Aproape toate ferestrele moderne sunt fabricate cu gaz izolant inserat între geamuri (de obicei argon). Ferestrele umplute cu gaz sunt disponibile chiar și pe modelele mai ieftine. Gazele din sticla termopan au rolul de a izola mai bine și cresc mult eficiența energetică a ferestrei , ajutând la obtinerea unei temperaturi mai mari la interiorul locuintei.

Etanșarea este esențială pentru păstrarea gazului de izolare. Cu toate acestea, aceasta este predispusa să se deterioreze în timp, atunci cand este expusa la elemente precum apa și căldura în exces și se poate dezlipii de pe sticla, aparand spatii pe unde gazul poate iesii. Condensul apare foarte pronuntat atunci cand izolatia dintre straturile de sticla ce formeaza pachetul termopan se degradeaza.

Verificați-vă etansarea la apa, după o furtună puternică, care aduce multe precipitații. Acesta este un mod sigur de a spune dacă ferestrele dvs. se luptă să expulzeze apa și suferă daune cauzate de apă. Zona de sigilare nu va rezista bine la expunerea prelungită la umiditate, la fel ca orice altceva. Veți observa acumularea de apă în interiorul ferestrei, intre foile de sticla sau in toc.

Căldura excesiva poate provoca deasemenea condens. Aerul cald se dilata și, intr-o fereastră cu geam termopan, există aer (sau argon) între geamurile de sticlă care deasemenea se dilata, crescand presiunea in interiorul termopanului, care la rândul si ar putea uza sigilarea perimetrala a pachetului de sticla. În timp ce ferestrele sunt fabricate pentru a face față efectului dilatarii datorate caldurii, expunerea prelungită la căldură și lumina soarelui poate într-adevăr deteriora sigilarea perimetrala pe termen lung.

O sigilare degradata  este un alt motiv pentru care aveti condens pe ferestrele dvs. Întrebați-vă când au fost instalate ferestrele. Dacă au trecut multi ani (peste 10), sigilarea perimetrala se deteriorează. Cu siguranță și este timpul să înlocuim oricum sticlele degradate, impreuna cu garniturile acestora. Aceasta va crește foarte mult eficiența energetică a casei dvs., precum și eliminarea problemei de condens, fara a fi nevoiti sa inlocuiti in totalitate ferestrele sau usile.

Sticlă termopan spartă

Geamurile termopan sparte sunt o problemă evidentă și motivul pentru care condens între geamuri sau la interior. Nici nu trebuie să fie spartura clară in sticlă, chiar și o mică fisură poate cauza aparitia condensului.

Puteți înlocui singur pachetul de sticla termopan, dacă sunteți suficient de la îndemânatic. Recomandat ar fi sa apelati la un  profesionist care  să facă treaba. Amintiți-vă, atunci când o sticla termopan nu este instalată corect, veți continua să aveti condens și să experimentați scurgeri de apa și curenți de aer.

Calculeaza online
pret sticla termopan

Prevenirea condensului la termopane

Desigur, cel mai bun și mai fiabil mod de a repara ferestrele cu condens este de inlocuire a pachetului de sticla termopan. Condensul excesiv este un semn că este timpul să o faceți oricum. Acest lucru este valabil mai ales dacă ferestrele dvs. sunt vechi si nu au pachete de sticla termopan moderne, care le fac mai  eficiente din punct de vedere energetic . O îmbunătățire a ferestrei vă va economisi bani pe facturile de energie, vă va crește valoarea de revânzare și va scăpa de condens.

O soluție temporară implică utilizarea sprayului de dezaburire, deși doar mascheaza pur și simplu problema la îndemână: izolarea slabă. De asemenea, puteți utiliza produse obișnuite de uz casnic pentru a preveni aburirea, cum ar fi crema de ras, dar din nou, aceste trucuri funcționează doar pentru o perioadă scurta de timp.

Calculeaza online
pret sticla termopan

Sticlele termopan de înaltă calitate nu vor face condens

Sticlele termopan  instalate corect și eficiente din punct de vedere energetic vă vor rezolva problemele legate de condens. Sticlele de înaltă calitate și eficiente din punct de vedere energetic sunt proiectate pentru a anula condensul  cât mai bine posibil, așa că, dacă vă confruntați cu condens pe ferestre, atunci este timpul pentru o inlocuire de sticla.

Ar putea însemna, de asemenea, că geamul nu a fost instalat corect în primul rând. Este extrem de imperativ să vă examinați temeinic contractorii și să angajați profesioniști care sunt instruiți în instalarea ferestrelor. O fereastră care nu este instalată corect va avea scurgeri, curenți și cel mai sigur condens din cauza defecțiunilor de sticlă și etanșare.

Înlocuiți acele geamuri vechi

Înlocuirea geamurilor nu trebuie să fie un coșmar pe cat se crede. Geamurile de la termopan se inlocuiesc fara a degrada zidurile, ramele sau oricare alt lucru. Inlocuirea nu genereaza, praf sau mizerie. Ferestrele termopan sunt special proiectate pentru a li se inlocuii geamurile ce si-au iesit din uz.

Dacă aveți condens pe ferestrele dvs. și este timpul pentru înlocuirea, UltraPVC vă acoperă. Servim Bucurestiul de aproape 20 de ani și am câștigat titlul de companie de ferestre, sticle si reparatii numarul #1.

Luati legatura  cu un specialist UltraPVC în produse și  primiți  astăzi o ofertă gratuită online!

Calculeaza online
pret sticla termopan
 promotie plase insecteultrapvc reparatii termopane

Din ce in ce mai multe fraude pe internet!

Afla din articolul nostru cum te poti proteja de infractorii ce activeaza pe internet. Patru pasi simpli prin care iti poti da seama daca o pagina de internet este valida sau in spatele ei se ascunde o inselatorie!

Patru pasi pentru combaterea
fraudei pe internet

logo