Geamuri termopan cu condens – care este cauza

Geamuri termopan cu condens – care este cauza

Condensul pe geamurile termopan este o problema ce nu trebuie ignorata. Daca problema persista, in ciuda unor eforturi sustinute este cazul sa apelati la specialisti.  Va punem in tema astazi despre una dintre cele mai comune situatii, despre ce implica condensul si care ar putea fi cauzele acestei situatii.

In principiu, condensul de pe geamul termopan se formeaza din cauza temperaturii scazute a geamului si umiditatea din incapere. Totusi se observa diferente in functie de unde anume apare condesul, pe suprafata exterioara, in interior, intre placile de sticla sau in ambele parti.

Atunci cand se formeaza condens in interiorul geamului

Acesta nu poate fi sters pur si simplu.

Nu se poate interveni cu absolut nimic, de aceea singura solutie este sa chemati specialistii. Este o problema ce se leaga de montaj si mai specific de atat, de etansare. In acest caz se va impune schimbarea sticlei.

Despre acest serviciu si detalii legate de pret, regasiti in cadrul paginii noastre, aici.

Atunci cand condensul apare pe exteriorul geamului

In termeni populari, acest fenomen este numit aburire si poate fi corelat cu gradul mare de umiditate din incaperi. Se intampla mai ales in cazul constructiilor noi, in cazul in care se schimba temperaturile brusc sau pentru scurt timp imediat dupa ce ferestrele vechi au fost inlocuite de tamplaria PVC.

O alta posibila cauza este lipsa de ventilatie. Oricine recomanda aerisirea incaperilor pret de circa 30 de minute, minimum, in fiecare zi. In lipsa acestei rutine, nu trebuie sa va mire ca exista condens. Aerul din interior trebuie recirculat, ventilat intr-un fel sau altul. Tinand cont ca acest lucru este indicat si pentru starea de bine si pentru sanatatea celor care locuiesc in respectivul spatiu, este de preferat sa nu omiteti aerisirea, indiferent de vreme, chiar si cand temperaturile exterioare sunt sub 0 grade.

Atunci cand plecati de acasa spre exemplu, daca este posibil, lasati geamurile rabatate.

Gatitul este o alta cauza care poate duce la formarea de condens. Desigur, in lipsa unei ventilatii corespunzatoare. In timp ce gatiti se elibereaza aproximativ 2 litri de apa, in aerul din incapere. Solutia este de a folosi o hota eficienta, de fiecare data cand folositi plita si/sau cuptorul si sa ventilati, daca este nevoie chiar sa deschideti larg geamul.

Alte cauze: diverse plante de interior care au nevoie de udare in exces, ceea ce mentine deci o umiditate ridicata in acea zona, sistem ineficient de incalzire si/sau ventilare. Solutia: folosirea unui aparat electric sau pe baza de pastile numit dezumidificator, pentru a regla umiditatea, indepartarea sursei si anume reamplasarea plantelor si inlocuirea sistemelor care nu fac fata.

O alta situatie adesea intalnita la apartamentele mici unde nu exista spre exemplu balcon este uscarea hainelor in interior. Apa ce rezulta din haine se evapora in atmosfera, deci automat in incaperea cu pricina va exista o umiditate excesiva.

Cum stiti valoarea umiditatii din casa

Un aparat achizitionat numit termohigrometru va masoara umiditatea din incaperea in care este amplasat. La o temperatura de sub -7 grade umiditatea ideala este de 35%. Pentru temperaturi exterioare de pana la 20 de grade umiditiatea este de pana la 50%.

Atentie, nici umiditatea prea scazuta nu este de preferat, pentru ca desi nu va mai exista condens la geamuri, nu veti avea confort. Aerul prea uscat determina si pielea uscata, senzatie de uscaciune a gurii, poate chiar mancarimi la nas si ochi.

Geamurile termopan sunt realmente o buna investitie, ele creeaza etanseizare, izoleaza fonic si termic. Problema condensului este in mica masura cu legatura in ceea ce priveste calitatea acestor ferestre – doar cazul in care montajul a fost gresit. Consultati un specialist Service Termopane UltraPVC  inainte de a decide inlocuirea, pentru consiliere, intelegand astfel daca condensul este din vina termopanelor.
De ce UltraPVC?

Suntem lider de piata in Bucuresti pentru serviciile complementare legate de termopane de peste 10 ani.

Avem cel mai modern sistem de inregistrari, programari si evidenta informatica si fiscala.

Orice programare se respecta iar ofertarea corecta, factura si certificatul de garantie sunt obligatorii.

Ce iti ofera UltraPVC?

Servicii la inalte standarde oferite de tehnicieni experimentati.

Controlul bugetului oferit de flexibilitatea ofertarii. Pentru fiecare lucrare se intocmeste o oferta comerciala personalizata. Contine detalierea serviciilor si a preturilor acestora inca din momentul constatarii, in format PDF. Mai mult, o primesti instant pe telefon si e-mail. Tu decizi apoi ce sa se lucreze!

Controlul timpului! Timpul tau e foarte important. Asa ca, atunci cand ai ales sa ajungem la adresa, atunci vom fi acolo! Dispunem de cel mai modern sistem de programari online cu o precizie de 100%.


Programeaza-te online!
certificare reparatii termopane

Beneficiaza de 10% discount!

Pana la 30.04.2019 avem o promotie la toate produsele si serviciile noastre!

Inregistreaza o programare la noi pe site si beneficiezi de -10% reducere pentru ORICE PRODUS SAU SERVICIU UltraPVC! Inclusiv valoarea comenzii minime de 150lei beneficiaza de discount fiind redusa la 135lei. Grabeste-te, promotia este activa pana la 30.04.2019. Cod discount PASTE2019

Atentie! Nu uita sa validezi codul!

Programari Online

logo