Pregatirea termopanelor pentru iarna

Sistemele de tamplarie termopan sunt in voga, fiind preferate de majoritatea romanilor datorita confortului sporit a termoizolarii dar si a costurilor de exploatare si intretinere reduse. Pe langa clasica tamplarie din lemn, ce trebuia curatata, smilgheruita, rindeluita si vopsita anual, tamplaria termopan din PVC are nevoie de o interventie in medie o data la cinci ani pentru evaluarea eficientei si remedierea eventualelor probleme.

    Cele mai importante aspecte ce se inrudesc direct cu o fereastra termoizolanta sunt, si nu trebuiesc neglijate:  confortul caminului care trebuie sa fie unul sporit, fara urme de curenti de aer, zgomot sau frig si desigur, facturi la energia termica ce trebuiesc sa fie cat mai mici.

         Daca in ultimii cinci ani nu ati intreprins nici-o actiune de evaluare, reglare reparatie sau inlocuiri de garnituri pentru ferestrele si usile termopan din locuinta dumneavoastra, iata ce este necesar sa cunoasteti:

Reglajele feroneriilor termopan

doctor ferestre

        Pentru a asigura o eficienta maxima a etanseitatii, feroneria termopanelor (balamale, manere, sisteme de inchidere si oscilobatare, tije si piese de transmisie) trebuiesc evaluate de catre un specialist pentru a constata eventualele dereglaje ce duc la pierderea proprietatilor de etansare. Lipsa aplicarii uleiurilor speciale pentru gresare duce deasemenea la functionarea ingreunata a angrenajelor ce pun in miscare piesele de inchidere sau, posibilitatea de gripare, blocare sau rupere a acestora. Lipsa ungerii feroneriei termopanelor este similara cu lipsa uleiului intr-un motor de automobil.

     Vezi mai multe informatii despre uleiurile de ungere feronerii si despre reglajele termopanelor.

Pentru Programari
Click Aici

Garniturile termopan

 

      Perimetral fata de conturul partilor ce de deschid ale ferestrelor temopan, exista montata intr-un canal special garnitura termopan de etanseizare, o piesa extrem de importanta atunci cand vine vorba de termoizolare, fonoizolare si hidroizolare.

garnitura termopan

      O garnitura termopan uzata aduce probleme precum: frigul si curentii de aer patrund in casa, apa ploilor patrunde in casa, zgomotul si galagia exteriorului pantrunde in casa. Este important ca garnitura termopanelor sa fie evaluata anual pentru a se descoperi din timp daca aceasta prezinta urme de uzura ce pot duce la deficiente de izolare.

        Garnitura termopan se uzeaza tasandu-se, tocindu-se sau chiar macinandu-se. Singurul remediu pentru a remedia problemele aparute la garniturile termopanelor este inlocuirea acestora.

       Afla mai multe informatii suplimentare despre inlocuirea si repararea garniturilor termopan sau informeaza-te despre cat costa interventiile de schimbare de garnitura termopan.

.

Pentru Programari
Click Aici



reparatii termopane iarna



ultrapvc reparatii termopane

inscrie-te in sistemul de mesagerie UltraPVC

Te vom anunta de indata cand vom avea oferte sau produse promotionale disponibile. Ne angajam a nu te bombarda cu e-mailuri inutile, de regula trimitem maxim 1-2 mesaje lunar.

[forminator_form id="1833"]

logo