Cum se intretine corect o plasa de insecte?

Scopul acestui articol este de a va invata in mod corect cum sa va intretineti plasele anti-insecte montate la ferestrele termopan. Fie ca este vorba de o simpla spalare, fie ca aveti mici reparatii de facut, aici puteti sa aflati cum se fac corect!

Cum se spala o plasa insecte pentru termopan?

Spalarea unei plase de insecte necesita o anumita atentie deoarece o intretinere incorecta poate dauna plasei si ii poate scurta perioada de folosinta.

Plasele de insecte termopan sunt confectionate dintr-un cadru de aluminiu vopsit in culoarea tamplariei si plasa in sine este confectionata din fibra de sticla acoperita cu un strat de protectie din polimeri de culoarea gri. De ce gri? Pentru ca este cea mai rezistenta culoare la murdarie. Daca ar fi fost alba (cum se folosea acum mai bine de 15 ani) in maxim o luna apareau numai pete de praf. Sa tinem cont ca prin plasele de insecte trece o mare cantitate de aer si implicit si praf. Praf care este foarte bine filtrat de plasa in sine, stratul de polimer fiind un  material foarte bun electrostatic.

De aici si prima concluzie, plasele de insecte termopan se comporta ca functie secundara, ca filtru de praf pentru ferestre. Si pentru a le prelungi viata, vor trebui spalate constant.

Spalarea unei plase de insecte se va face doar folosind solutii neutre. Nu folositi detergenti agresivi deoarece acestia vor ataca stratul de protectie si vopseaua cadrului. Va recomandam sa folositi doar sapun lichid de PH 5.5 sau apropiat, dusul sub presiune medie si o carpa moale.  Obisnuiti-va sa va faceti un obicei constant in a spala plasele de insecte, spalarea si clatirea regulata le va prelungi perioada de viata. Plasele de insecte pe balamale se pot scoate din termopan si se pot spala direct sub dus!

Atentie cand frecati cu carpa plasa! Aceasta este fixata de cadru printr-un canal cu un cordon de cauciuc care poate iesi daca se apasa excesiv pe plasa!

Cum se repara o plasa de insecte pentru termopan?

In primul rand, daca cordonul de cauciuc ce tine plasa fixata pe canalul cadrului a iesit, poate fi presat inapoi cu o surubelnita dreapta nu foarte ascutita. Daca aveti balamale,manere sau clipsuri de inchidere rupte, le puteti inlocui foarte usor cu unele noi. Acestea sunt fixate cu suruburi de cadrul plasei si de rama termopanului. Componente pentru plasele de insecte pe balamale se pot achizitiona de la orice magazin de bricolaj si sunt foarte usor de inlocuit.

In schimb, daca plasele anti-insecte de la ferestrele dumneavoastra au defecte ce nu pot fi remediate prin reparatii, puteti oricand comanda plase noi produse de firma noastra! Va punem la dispozitie un sistem de calcul pentru plase insecte pe balamale, online, in cadrul acestui website, cu care va puteti calcula gratuit costurile pentru plase de insecte noi!

Va oferim cea mai buna calitate pentru plasele de insecte pe balamale ce poate fi achizitionata pentru Bucuresti!reparatii termopane iarnaultrapvc reparatii termopane

inscrie-te in sistemul de mesagerie UltraPVC

Te vom anunta de indata cand vom avea oferte sau produse promotionale disponibile. Ne angajam a nu te bombarda cu e-mailuri inutile, de regula trimitem maxim 1-2 mesaje lunar.

[forminator_form id="1833"]

logo